7.2.14

GARLIC COMPLEX

  Garlic Complex

* Garlic Shaklee – Diproses secara semulajadi di bawah suhu yang rendah bagi mengekalkan SEMUA allicin. Ia juga telah dirumus untuk mengawal bau. Walaupun bawang putih salah satu penyebab nafas berbau, namun tablet Garlic Shaklee tak pecahkan sehingga ia sampai ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran pudina dan estrak rosemary bagi mengawal bau dengan berkesan

Antibiotik Semulajadi - Garlic Shaklee

Antara kelebihan yang terdapat padaGarlic Complex Shaklee adalah Garlic Complex ini diperbuat daripada bawang putih jenis premium yang ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas dan BEBAS 100% daripada penggunaan racun perosak.Pembuatan supplement Garlic Complex dilakukan pada suhu terkawal iaitu suhu bilik semata-mata untuk mengekalkan pengaktifan Allicin pada tahap 100% ( tidak semua garlic yang dijual dipasaran mempunayi Allicin aktif.) Allicin merupakan sebatian organosulfur yang terkandung dalam bawang putih yang mempunyai kelebihan sebagai antibakteria dan anti kulat dan mempunyai sifat penyembuh. 

Kegunaan Allicin pada bawang putih untuk kesihatan manusia : 
#Mengurangkan pemendapan atesklerosis dan lemak
#Menormalkan keseimbangan lipoprotein
#Menurunkan tekanan darah
#Mempunyai anti-darah beku dan anti aktiviti radangBerfungsi sebagai anti oksidan 
#Bersifat antibiotik dan antibakteria semulajadi #Membantu rawat jangkitan kulit seperti penyakit kaki makan air
#Bantu rawat asthma

Kelebihan GARLIC Shaklee : 
# Mengandungi Spearmint -Mempertingkatkan sistem penghadaman dan fungsi jantung
# Mempertingkatkan sistem penghadaman dengan formula uniknya mampumenyelesaikan masalah seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman.
# Garlic juga mampu menentang bakteria H.Pylori dan menghalang ulcer gastrik.
# Menurunkan kolesterol dengan menurunkan kolestrol LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang stroke serta penyakit Koronari.
# Menstabilkan glukos 
# Membantu mencegah kanser dengan mengurangkan bahan pencetus kanser - Nitrosamine
# Membantu menurunkan tekanan darah tinggi - 2-4 tablet garlic dapat menurunkan darah tinggi dengan 8 point
#Menghalang alergi - sinus, alergi,asthma, selsema dan hepatitis.
# Detoksifikasi - Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah.
# Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
# Antibiotik yang selamat & semulajadi - Garlic adalah antibiotik semulajadi dan selamat untuk  kegunaan jangka panjang untuk menigkatkan sistem imun tubuh lalu menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis Candida.
*Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibiotik untuk melawan penyakit seperti selsema, batuk, cirit birit dan lain-lain dan anda berasa khuatir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepat ambil supplement Garlic yang antara kebaikannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dan bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan.
*Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih
* Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan

No comments:

Post a comment