12.10.14

Khas Untuk Lelaki: Jaga Kesihatan Prostat Anda!

Kajian membuktikan lelaki yang mengalami ejakulasi lebih kerap akan mengurangkan risiko dijangkiti kanser prostat. Ini kerana proses ejakulasi yang menggunakan prostat membantu mengeluarkan hormon penyebab kanser itu.


"Isteri boleh meleteri suami sehingga sampai di klinik doktor untuk memastikan suami menjalani ujian prostat spesifik antigen (PSA)," kata Dr Amit Bahl, Pengarah Klinikal di Pusat Hematologi and Onkologi Bristol, UK, secara berseloroh.


Pakar perunding klinikal onkologi ini yang berada di sini baru-baru ini berkata demikian merujuk kepada kanser prostat, kanser ketiga paling lazim di kalangan lelaki di seluruh dunia dan kanser keempat paling lazim di kalangan lelaki di Malaysia.

Kanser ini membabitkan kelanjar prostat, yang terdapat di belakang pundi kencing. Jika kanser ini merebak lebih jauh, ia dikenali sebagai kanser prostat metastatik; di mana kanser itu merebak daripada prostat ke nodus limfa atau bahagian lain tubuh, khasnya ke tulang.

Bagaimanapun, terdapat rawatan bagi hampir semua jenis kanser metastatik dengan matlamat utama adalah mengawal kanser daripada merebak dan untuk melegakan simptom-simptom yang mengiringnya.

Paling Biasa

"Sehingga 29,000 kes dilaporkan di Asia Tenggara pada 2008. Kami mendapati kesedaran terhadap saringan PSA masih kurang di bahagian Asia ini termasuk hakikat yang lelaki Asia berasa malu untuk menceritakan masalah prostat mereka.

"Kaum lelaki seharusnya sedia bertemu dengan pakar perubatan mereka untuk mengetahui lanjut akan ujian PSA ini," jelas Dr Bahl kepada sekumpulan wartawan tempatan.

Di Malaysia, 40.6 peratus daripada kes didiagnosis pada peringkat I dan II.Ditanya akan apa yang boleh dilakukan oleh kaum lelaki untuk menjauhi kanser prostat, Dr Bahl menjelaskan; "Apa sahaja yang baik bagi jantung pasti baik untuk prostat anda. Dan ini termasuk senaman dan kurangkan pengambilan daging merah.

Apabila terangsang secara seksual, lelaki akan mencapai ereksi yang mana secara tidak langsung menggambarkan kehendak dan keinginannya melakukan sesuatu kepada ereksinya dan menghayati keseronokan yang mana kesudahannya ialah ejakulasi atau pancutan air mani. 
Justeru, jika lelaki tidak mencapai ereksi ketika melakukan seks, kebanyakan wanita menganggap si suami tidak terangsang. 

Pada pandangan lelaki pula, jika dia mahu bersetubuh dengan pasangannya dan ereksi pula tidak menjadi padat, mereka menganggap diri mereka kurang ‘libido’ atau kurang rangsangan. Sebilangan lelaki yang lain pula menganggap perkara itu berlaku kerana pasangan mereka tidak memainkan peranan secukupnya. 

Jika perkara itu berlarutan, lelaki akan buat-buat senyap, tidak mahu menyentuh isteri dan tidak mahu mencuba lagi. Jadi kita boleh sama-sama membayangkan bagaimana kegagalan lelaki mendapat ereksi mencukupi memberi pelbagai maksud berbeza kepada lelaki itu dan pasangannya.

Yang jelas, lelaki itu gagal mendapat ereksi padat untuk melakukan persetubuhan dan perkara ini tidak boleh dibiarkan. Kajian turut menunjukkan, lelaki yang tidak mampu mencapai ereksi mencukupi juga mungkin mengalami masalah kesihatan tersembunyi, iaitu tidak tahu dia ada penyakit. 

Justeru, perkara yang sepatutnya dilakukan ialah berjumpa doktor untuk menjalani pemeriksaan kesihatan. Sebilangan besar lelaki tidak tahu gaya hidup yang mereka amalkan boleh menyebabkan keadaannya menjadi begitu. 

Obesiti, kurang senaman berkala, minum minuman keras, merokok dan tekanan turut didapati menjadi punca yang boleh dikaitkan dengan amalan gaya hidup tidak sihat. 

Di samping itu, masalah kesihatan yang tersembunyi seperti peningkatan kolesterol dalam darah, perubahan glukosa pada tahap tinggi atau pra diabetis dan diabetis, peningkatan tekanan darah dan masalah sistem genitourinari-pundi kencing dan pundi prostat serta buasir juga menjadi penyebab lemahnya ereksi. 

Jika benar-benar sayangkan suami, anda perlu memujuknya berjumpa doktor dan menjalani pemeriksaan kesihatan. Ubat pelancar darah, terapi hormon tambahan dan ubat memantapkan tenaga akan disyorkan selepas lelaki itu menjalani pemeriksaan kesihatan. 

Amalan kuno dan pandangan ketinggalan zaman seperti berjumpa tukang urut, makan jamu, berjumpa dukun dan rawatan mengarut tidak boleh diguna pakai. 



Jangan cuba membeli ubat kuat atau ubat pelancar darah tanpa pemeriksaan doktor. Jika tersalah makan anda pasti kesal terhadap kesannya. 

Seboleh-bolehnya, segera berjumpa doktor. Jika lelaki tidak mengalami masalah, isteri harus memainkan peranan lebih bagi memenuhi kehendak suami supaya dia kembali terangsang.





Vitamin Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki.

Terdiri daripada






Omega Guard

♥♥Membantu mengurangkan risiko sakit jantung
♥♥Mengurangkan keradangan
♥♥Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.

Vita E Complex

♥♥Antipenuaan
♥♥Memperbaiki parut
♥♥Melindungi jantung
♥♥Memperbaiki arthritis
♥♥Antioksidan yang kuat
♥♥Menghalang keguguran
♥♥Kelestarian seksual dan tenaga
♥♥Meningkatkan reproduktif dan kesuburan




Zinc Complex

♥♥Zink sangat penting dalam menangani gangguan prostat. ♥♥Kekurangan zink menyebabkan pembesaran kelenjar prostat dan menjadikannya terdedah kepada kanser . Ia adalah dinasihatkan untuk mengambil 15mg zink setiap hari, di bawah pemerhatian rapi perubatan, apabila mengalami masalah prostat.

Kebaikan Vitamin lelaki ni:

♥♥Memelihara kesihatan prostat
♥♥Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
♥♥Memelihara jantung yang sihat
♥♥Membantu mengekalkan tekanan darah normal
♥♥Mengawal tahap kolestrol yang sihat


Anda nak saya belikan Vitamin Pilihan Ramai ini?? Boleh jer... Saya sedia membantu anda menjadi Perunding Vitamin Semulajadi ini.. # Terbukti Berkesan # Halal # Diluluskan KKM # Mesra Alam Jom sama2 beringat...Untuk Anda Yang Pentingkan Kesihatan Tubuh Badan...Sihat Anda..Sihatlah Keluarga.. ●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●● ~~~ Perunding Vitamin Anda : ~~~, ♡♡ Amal Qasrina ♡♡ Shaklee Independent Distributor ♡♡ [ ID No : 1069738 ♡♡ Contact No : 019-6041979 , 012 360 7462 ♡♡ Email : amalqasrina@gmail.com ♡♡ Blog : Vita Sihat ♥♥ COD area Klang, P.Klang, Shah Alam, Kota Pendamar, Bandar Puteri, Kota Kemuning, Sri Andalas, Tmn Sentosa, Bandar Botanic, Bukit Tinggi, Klang. ♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia , Indonesia, China & Taiwan. Untuk Maklumat Lanjut tentang keahlian / pembelian produk atau menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung terus dengan kami "Sharing is Caring" * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

8.10.14

Penyakit Batu Karang


Masalah dan Solusi Penyakit Batu Karang.
Apa dia Batu karang dalam Ginjal?
Batu yang terdapat dalam ginjal atau lebih dikenali dengan "Buah Pinggang" terjadi dari tumbuhan kristal halus dari beberapa jenis kimia. Kimia yang paling lumrah adalah kalsium oxalat, kalsium pospat dan yang kurang dikenali ialah asid uric, cystine dan magnesiam pospat ammonia.
Saiz batu karang ini ada yang halus seperti pasir dan boleh jadi sebesar bola golf. Kebanyakkan batu tumbuh membesar dalam ginjal, kemudian bergerak ke bawah ke dalam saluran kencing dimana ianya menjadi bertambah besar.
Kesulitan akan timbul apabila batu-batu menjadi terlalu besar yang mengakibatkan ganguan kepada perjalanan aliran air kencing. Ini boleh membawa kepada penyakit dimana kuman-kuman akan merebak. Gangguan dan/ atau perebakan kuman itu akan mengakibatkan kerosakan ginjal, jika tidak diubati segera.
Adakah batu dalam ginjal penyakit biasa ?
Kejadian batu dalam ginjal ini adalah masalah biasa dalam saluran kencing. Adalah dianggarkan bahawa satu hingga lima peratus dari jumlah penduduk akan mengalami kejadian batu dalam ginjal ini pada sesuatu ketika dalam hidupnya.
Sesetengah orang mengalami kejadian batu karang hanya sekali, kemudian pulih dan tidak berulang lagi. Dalam kebanyakkan kes batu dalam ginjal adalah penyakit berpanjangan seumur hidup. Biasanya orang lelaki pertengahan umur lebih ramai yang mengidap penyakit ini dari kaum wanita.
Ada diantara penyakit batu karang ini disebabkan oleh zuriat keturunan. Jika terdapat sejarah kejadian penyakit ini di kalangan anda, mintalah nasihat daripada doktor anda.
Apakah tanda-tandanya ?
Batu dalam ginjal jarang-jarang menimbulkan masalah ketika ianya mula terjadi. Tetapi apabila batu-batu itu beralih atau bergerak di dalam ginjal atau di dalam saluran kencing, kesakitan yang amat sangat \akan dirasai dan pendarahan biasanya berlaku sehinggalah sesudah batu itu keluar.
Dalam sesetengah kes, batu itu tersekat menyebabkan kesakitan dan membahayakan apabila kuman itu merebak. Bila ini berlaku, tanda-tanda seperti berikut akan dirasai iaitu pedih ketika buang air kecil, rasa loya dan air kencing berbau busuk. Ini memerlukan rawatan perubatan yang segera.
Bagaimana batu dalam ginjal itu diubati ?
Pengubatan penyakit ini berbeza mengikut keadaan seseuatu kes itu. Jika batu-batu ini dapat keluar dengan spontan maka pengubatannya ialah dengan mengelakkannya dari berlaku lagi. Dalam hal ini pesakit akan disuruh minum air dengan banyak, sebanyak 3 liter sehari. Cara ini akan dapat membersihkan ginjal. Makanan pesakit juga akan diubahsuai bagi mengurangkan bahan kimia yang terdapat dalam badan pesakit. Apabila batu itu keluar, pesakit hendaklah menyimpannya untuk dibuat kajian. Kajian ini perlu untuk para doktor bagi menentukan sebab musabab terjadinya batu tersebut dan boleh pula membantu dalam rancangan pengubatan bagi mengelakkan berulang lagi penyakit ini.
Pengubatan telah berjaya didapati untuk menghancurkan batu asid uric dan systine. Dalam kes-kes yang lebih serius, apabila batu itu terlalu besar untuk keluar sendiri dan memudaratkan pesakit, suatu pembedahan adalah perlu.
Adalah penting diingatkan bahawa penyakit ginjal ini memerlukan pengubatan sepanjang hayat. Jika ianya tersekat dan perebakan kuman berlaku, maka ginjal atau buah pinggang tidak akan berfungsi lagi.

Vitamin Shaklee & Fungsinya dalam membantu masalah Batu Karang :

B-Complex – menurunkan oksalat (garam mineral) yg membentuk batu karang
Vita-C – mengasidkan urin dan batu karang tidak akan terhasil dalam urin berasid
OsteMatrix – mengandungi Magnesium yg menurunkan oksalat & mencegah pembentukan batu karang
Alfalfa Complex – mengurangkan infeksi & inflamasi
Carotomax – menyembuhkan luka di urinari akibat batu karang
Lecithin – membakar lemak berlebihan yang mendorong pembentukan batu karang
Jika anda, keluarga anda, saudara mara anda mahupun sahabat handai anda mempunyai masalah batu karang, jangan berlengah untuk dapatkan VITAMIN SHAKLEE ini dengan tawaran harga ISTIMEWA!

30.9.14

BUAT BISNES SHAKLEE SANGAT MUDAH...

Susah tak, nak berjaya dalam Shaklee ni? Tips nya adalah :

1. Niat sendiri nak sihat dengan vitamin Shaklee.

2. Niat nak share dan bantu orang sihat dengan vitamin Shaklee.

3. Perlu ada ilmu kesihatan - info produk dan penyakit mesti ada di hujung jari. Ini serius, kena usaha lebih iaitu lebih membaca supaya faham dan mudah explain. Kalau malas memang tak ke mana sebab dunia Shaklee adalah dunia kesihatan. Bukan cerita duit semata-mata. Kalau sikit2 tanya upline tapi malas nak baca dan malas nak faham...akhirnya penat dan memang mudah give up. Sudahnya tak ke mana pun.

4. Produk yang menggerakkan perniagaan. Ini Mesti faham betul2.. Kalau fokus pada duit semata-mata memang tak bertahan.

5. Kena selalu hadiri kursus untuk sentiasa mempunyai idea dan berkembang.
Sejak join Shaklee sehingga dah lebih 15 tahun [ join Shaklee 1999] saya masih attend training atau wellness talk by Shaklee.Ini Sharing Pn.Norita Idris..My idola dalam shaklee.

6. Sentiasa mempunyai niat nak naik taraf diri dan organisasi. Ini bagi yang serius nak berjaya dalam dua bidang - kesihatan dan bisnes Shaklee.

Apa beza Shaklee dengan MLM lain?

Ok first of all, bisnes Shaklee bukan bisnes chipsmore.Kejap ada,kejap tak ada.
Ia adalah bisnes produk kesihatan maka wajib mempunyai ilmu. Kalau baru join member.jangan risau takde masalah, asalkan rajin membaca dan belajar.
Sesiapa pun boleh berjaya kalau berusaha!
Ini terbukti, Saya sendiri sudah join shaklee sejak Novembet tahun lalu.Mula2 saya ada terfikir;sbolehkah saya dapat income sampai Rm1000 sebulan?
Tapi sekarang ni tiap bulan terima rm2000 lebih sebulan.
Kadang2 rasa tak percaya pula.Sebabnya saya cuma kerja sèparuh masa.
Rutin harian saya sangat padat.

Shaklee beri 3C iaitu Cash, Car bonus dan Convention [ percutian]. Cash pula ada banyak cabang .... tunai dari retail, bonus dedikasi, bonus leadership, bonus naik rank, eh macam macam lagi la. Bonus kereta bila kita layak lengkapkan program yang Shaklee tetapkan. Paling best percutian Shaklee bertaraf 5 bintang ! Kalau anda perform well boleh dapat sampai tahap tinggi iaitu travel pun dengan bisnes class dan hotel pun dapat bilik suite.

Mengikut sharing kwn2 yg pernah travel team Shaklee dan agen yang berurusan dengan Shaklee, mereka mengakui Shaklee satu-satunya syarikat yang really spend banyak untuk leader yang komited. Nak lebih hebat Shaklee benarkan bawa suami, anak dan mak ayah even mak ayah mertua kalau point kita mencukupi. Syarikat lain tak buat pun macam ni.

MENCARI PEKERJAAN ATAU SIDE INCOME?

Saban hari harga barang makin meningkat. Tak lama lagi GST pula....bayangkan kehidupan kita pada masa tu? Takkanlah nak biarkan lagi teruk kan? Surely kita kena usaha dari sekarang. So why not cuba Shaklee? Tapi serius saya bagi tahu....untuk berbisnes produk Shaklee anda WAJIB makan produk Shaklee ini dulu. Supaya anda berniaga dengan jujur. Kalau anda berniaga produk kesihatan , cerita pung pang pung pang tapi semua tipu...percayalah ia takkan lama. Allah tak suka perkara yang tak betul. Kena makan dan amalkan , satu kelebihan supaya kita tahu dan kenal produk yang kita jual. Modal? Modal paling sedikit ialah pendaftaran keahlian RM65 dan vitamin yang anda sendiri kena makan sebelum berkongsi dan berjual dengan orang lain.

LATIHAN , KEMAHIRAN DAN PERKEMBANGAN DIRI?

Syarikat sentiasa menyediakan latihan yang berterusan malah kami sendiri sentiasa mempunyai latihan yang berterusan untuk membantu ahli organisasi kami sentiasa mempunyai ilmu yang bertambah dan kemahiran yang meningkat.

Nak join dalam team hebat kami?
Hubungi saya SEGERA

5.8.14

GLA COMPLEX TERBAIK

5 Sebab Kenapa GLA Complex Shaklee Sangat Best

1. GLA Complex Membantu Meningkatkan Peluang Untuk Hamil

Apapun kena bear in mind, kita hanya merancang dan berusaha, namun ALLAH jugalah yang menentukan hasilnya. Syukurlah.. Setakat harini, memang banyak testimoni customers kami yang berjaya hamil dengan GLA Complex ini. Sekiranya anda adalah salah seorang daripada customers kami yang berada dalam groups ekslusif kami di Facebook, anda sendiri tahu tentang testimoni-testimoni ini, kan?

Bagaimana GLA Complex membantu meningkatkan peluang untuk hamil?

Secara ringkas, GLA (asid gamma linolenik) sebenarnya membantu seseorang wanita itu untuk menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti (egg white cervical mucus). Cecair mukus ini sangat penting kerana ia membantu memudahkan pergerakan sperma ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Selain daripada itu, dengan mempunyai kandungan GLA yang cukup, cecair mukus ini turut membantu meningkat jangka hayat sperma di dalam tiub fallophuian sehingga 5 hari . Jadi, secara tidak langsung peluang untuk persenyawaan berlaku (dalam tempoh subur tu) pun turut meningkat walaupun suami dan isteri tidak bersama ketika itu.

Terbaik, amalkan GLA Complex bersama B Complex, ESP dan Zinc untuk suami.

2. GLA Complex Membantu Melegakan PMS (Sindrom Pra-Haid)

Antara perkara paling tak best semasa PMS ialah senggugut, betul tak? Salah satu sebab kenapa kaum wanita mendapat sindrom ini ialah kerana kekurangan asid gamma linolenik ini di dalam tubuh. Jadi, dengan mengamalkan GLA Complex ini  akan membantu mengurangkan ketidakselesaan ketika PMS ini.

Saya syorkan ambil GLA Complex bersama Ostematrix dan B Complex.

3.GLA Complex Membantu Mencantikkan Kulit Wajah

Istimewanya GLA Complex daripada Shaklee kerana ia turut diperkaya dengan vitamin E yang terkenal sebagai vitamin untuk kecantikan kulit. Dengan fungsi GLA Complex sendiri yang membantu mengatur fungsi hormon dalam tubuh, kehadiran vitamin E ini menjadikan kulit anda tampak lebih lembab, mengurangkan jeragat, tiada lagi kilauan minyak dan tampak lebih berseri-seri.

#Untuk kesan optimum, amalkan bersama ESP sekurang-kurangnya.

4.GLA Complex Untuk Kesihatan Jantung

GLA mengandungi lemak Omega-6 yang dipercayai membantu menurunkan paras kolestrol ‘jahat’ (LDL) dalam badan, meningkatkan paras kolestrol ‘baik’ (HDL);  mengurangkan mendapan kolestrol pada dinding arteri (dengan bantuan vitamin E) dan merupakan lemak tidak-tepu yang membantu mencairkan lemak-tepu.

Terbaik untuk jantung, amalkan bersama Omega Guard. Gabungan Omega-6 dan Omega-3 (yang boleh didapati daripada Omega Guard Shaklee) menambah baik dengan menstabilkan kadar denyutan jantung dan mengelakkan blood thickening.

5.GLA Complex Untuk Awet Muda

Tahukah anda mengapa ramai kaum wanita sangat sukakan suplemen EPO(Evening Primrose Oil)? Jawapan typical ialah ‘nak awet muda’. Memang betul. Hakikatnya, GLA Complex yang terkenal dengan jolokan nama ‘EPO Shaklee’ ini ternyata memberi kesan lebih hebat. Dengan kandungan GLA yang dua kali ganda EPO normal, ditambah dengan vitamin E dan minyak bunga matahari .. semua ini bersifat anti-oksida, free-radicals, immune-system dsb  .. membantu tubuh lebih sustain. Hormon prostaglandin yang terhasil dengan cukup juga sebenarnya merupakan pertahanan semulajadi tubuh terhadap penuaan.

*These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

           Nak order Gla promosi?
           atau nak order 1 sahaja?

           Hubungi saya sekarang.

4.8.14

GLA COMPLEX

Fahaman yaanh terbalik sebenarnya .. EPO - evening primrose oil adalah bunga evening primrose merupakan salah satu sumber untuk mendapatkan Gamma Linoleic Acid (GLA).. yang memainkan peranan untuk supplement ni adalah GLA.. shaklee menggunakan sumber GLA daripada minyak borage yg high concentrate GLA berbanding Bunga EP .. GLA ni sejenis omega-6 fatty acid . kat msia, org lebih kenal EPO berbanding GLA.. mcm bila org sebut maggi, sedangkan maggi tu jenama, kategori sebenar adalah mee segera

12.6.14

PHYTOCOL-ST Shaklee

Apakah Kolesterol Tinggi

Kolesterol adalah bermaksud sejenis sterol yang muncul dalam aliran darah sebagai lemak. Apabila molekul hidrogen dan oksigen mula bergabung bersama-sama , mereka menjadi ysatu lemak yang dipanggil lipid. Jika tidak dirawat , lipid ini boleh menyebabkan beberapa penyakit yang serius dan mengancam nyawa manusia

Terdapat tiga jenis utama kepadatan lipoprotein dan ada termasuk kepadatan rendah (LDL ) yang sering menjadi punca utama penyakit koronari jantung, ketumpatan tinggi ( HDL) , dan ketumpatan perantaraan ( IDL ). Ujian kolesterol mudah boleh mengetahui yang kepadatan anda mengalami .

kolesterol

Tanda-tanda dan Gejala kolesterol Tinggi :

Apabila kolesterol tidak dikawal, akhirnya dia akan menjadi plak di dinding arteri manusia . Jika tidak dirawat, mengancam nyawa masalah kesihatan yang boleh menjadi isu. Berikut adakah tanda-tanda kolesterol tinggi jika tidak dirawat segera ;

• Masalah Pernafasan
• Sakit dada
• Pening
• Denyutan jantung yang tidak tetap
• Loya dan muntah-muntah
• Kebimbangan melampau
• Heartburn atau ketidakhadaman yang kerap
• Berpeluh dingin

Rawatan yang boleh dilakukan

Gaya hidup yang sihat bukan sahaja dapat membantu untuk merawat kolesterol tinggi, tetapi ia juga boleh membantu untuk mencegah pembentukan berbahaya plak dalam arteri.

• Senaman yang kerap
• Elakkan makanan yang tinggi lemak tepu
• Had pengambilan alkohol
• Berhenti merokok
• Diet yang sihat yang kaya dengan bijirin penuh, dan serat semula jadi
• 6-8 jam tidur satu malam
• Mengambil PHYTOCOL Shaklee

Memperkenalkan PHYTOCOL-ST Shaklee

Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari

phytocol shaklee

PHYTOCOL-ST Shaklee adalah formulasi proprietari yang berasaskan bahan-bahan yang telah terbukti secara klinikal berkesan untuk penyekatan penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL

Kelebihan dan Keistimewaan Shaklee.

Fitosterol

Rumusan daripada beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuhan, buahan, sayuran dan bijirin
Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.
Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol dalam lebih 80 kajian
Membekalkan 100% nilai fitosterol harian sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH).
Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.
Bagaimana Fitosterol bertindak

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol bersaing dan akan mengalahkan kolesterol dalam penyerapan di dalam Usus. Ini bermaksud apabila anda mengambil banyak fitosterol maka semakin kurang kolesterol yang akan di serap di dalam tubuh anda dan semakin tinggi untuk anda merendahkan paras kolesterol LDL anda

30.5.14

Vitamin untuk Sendi yang selesa dan tulang tidak rapuh..

SHAKLEE -Vitamin paling berkesan untuk sakit sendi,tulang dan lutut cepat sembuh 
 Assalamualaikum dan salam sejahtera pembaca semua..Jom..saya kongsikan disini info kesihatan yang bonda dan ayahanda saya guna..
Ini lah dia..Set Sendi Sihat dari Shaklee..vitamin yang semulajadi dan terbukti berkesan.
                                            
                                                 Vitamin untuk kesihatan sendi

 PRODUK SHAKLEE OSTEMATRIX , OMEGA DAN JOINT HEALTH TABLET dapat membantu melegakan masalah tersebut..



Sempena bulan baik hari baik yang akan menjelma tak lama lagi iaitu bulan Ramadhan...sudah tentu kita ingin mengerjakan sebanyak dan sebaik mungkin amal ibadah seperti solat tarawih, solat2 malam dan sebagainya...bagi mereka atau ibu bapa kita yang mengalami sakit lutut, sakit pinggang yang terpaksa sembahyang duduk atau sukar berjalan untuk ke masjid....kita beri sedikit perhatian untuk mereka dengan memberi sesuatu yang boleh meringankan masalah mereka.
                                                    

 Apakah Ostematrix?
Ostematrix dilengkapi dengan unsur kalsium, magnesium dan vitamin D. Pengambilan kalsium sahaja tidak mencukupi. Tahukah anda bahawa Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis
Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar. Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron, zink, tembaga dan mangan.


Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua


                                             Kebaikan Ostematrix Shaklee


                                                            Apakah AJHT?
Satu formulasi yang menggabungkan bahan-bahan yang amat berkesan, bagi menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat.

Perbezaan AJHT dengan Jenama lain


Tiada lagi sakit sendi dan dapat tidur dengan nyenyak 



Testimoni ADVANCE JOINT HEALTH TABLET


Apakah Omega Guard ?

Asid lemak Omega-3 pula dapat diperolehi melalui Omega Guard Shaklee. Pengambilan Omega Guard akan melambatkan degradasi tulang rawan dan mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi. Ia adalah anti-radang semulajadi yang bertindak sebagai pelincir bagi membantu pesakit sendi bergerak dengan mudah.

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami :



Anda nak saya belikan Vitamin Pilihan Ramai ini?? Boleh jer...
Saya sedia membantu anda menjadi Perunding Vitamin Semulajadi ini..
# Terbukti Berkesan
# Halal
# Diluluskan KKM
# Mesra Alam
Jom sama2 beringat...Untuk Anda Yang Pentingkan Kesihatan Tubuh Badan...Sihat Anda..Sihatlah Keluarga..

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
Anda nak saya belikan Vitamin Pilihan Ramai ini?? Boleh jer...
Saya sedia membantu anda menjadi Perunding Vitamin Semulajadi ini..

# Terbukti Berkesan
# Halal
# Diluluskan KKM
# Mesra Alam

Jom sama2 beringat...Untuk Anda Yang Pentingkan Kesihatan Tubuh Badan...Sihat Anda..Sihatlah Keluarga..

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
●●●●●●●●●●●●●●●●●

~~~  Perunding Vitamin Anda : ~~~,
♡♡ Amal
♡♡ Shaklee Independent Distributor
♡♡ [ ID No : 1069738]
♡♡ Contact No : 019-604 1979 , 011-119 28974
♡♡ Email : amalqasrina@gmail.com
♡♡ Blog : http://amalqasrinavitasihat.blogspot.com/
♡♡ Like my Fanpage : Vita Shaklee


♥♥ COD area Kota Pendamar, Klang, P.Klang, Shah Alam, Bandar Puteri, Kota Kemuning, Sri Andalas, Tmn Sentosa, Bandar Botanic, Bukit Tinggi, Klang.


♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia , Indonesia, China & Taiwan. Untuk Maklumat Lanjut tentang keahlian / pembelian produk atau menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung terus dengan kami

"Sharing is Caring"

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.



18.5.14

Alfalfa Complex sebagai Jamu Moden


20 Manfaat Alfalfa Kepada Kesihatan




1. Merawat gangguan pencernaan
2. Mengawal kolestrol dalam darah
3. Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
4. Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
5. Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
6. Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
7. Mengurangkan simptom menopous
8. Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
9. Merawat masalah sembelit
10. Menyahkan toksik dalam tubuh
11. Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
12. Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
13. Membantu masalah penghadaman
14. Membantu memperbanyakkan susu ibu
15. Mengurangkan masalah pundi kencing
16. Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
17. Meningkatkan kesihatan prostat
18. Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
19. Menghangatkan hubungan suami isteri
20. Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Anda nak saya belikan Vitamin Pilihan Ramai ini?? Boleh jer...
Saya sedia membantu anda menjadi Perunding Vitamin Semulajadi ini..

# Terbukti Berkesan
# Halal
# Diluluskan KKM
# Mesra Alam

Jom sama2 beringat...Untuk Anda Yang Pentingkan Kesihatan Tubuh Badan...Sihat Anda..Sihatlah Keluarga..

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

Anda berminat untuk dapatkan supplement diatas dengan konsultasi percuma..

Hubungi saya..

●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●


Perunding Vitamin anda 
AmalSID:1069738
Pm/WhatsApp: 019 604 1979
Call: 011 119 28974
FB Fanpage : https://www.facebook.com/vitashaklee
Blog: http://amalqasrinavitasihat.blogspot.com


✿✿Penghantaran ke Seluruh Malaysia 

✿✿COD Shah Alam dan Klang


●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●

♥♥ COD area Kota Pendamar, Klang, P.Klang, Shah Alam, Bandar Puteri, Kota Kemuning, Sri Andalas, Tmn Sentosa, Bandar Botanic, Bukit Tinggi, Klang.

♥♥ Postage ke Seluruh Malaysia , Indonesia, China & Taiwan. Untuk Maklumat Lanjut tentang keahlian / pembelian produk atau menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung terus dengan kami

"Sharing is Caring"

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

SET KULIT CANTIK, LICIN, GEBU, CERAH SEKATA


1) Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:~~

Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
Menjaga kelembapan kulit
Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

2) Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:~~

- Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
- Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
- Mencerahkan kulit
- Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
- Sebagai pelembap
- Mencegah pigmentasi
- Melambatkan tanda penuaan
- Mengubati jerawat

3) Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:~~

Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
Mencegah penuaan
Menjadikan kulit lebih kenyal
Mencerahkan kulit
Menjaga kulit dari sinaran UV
Mengurangkan parut jerawat
Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
Menjadikan wajah lebih berseri

4) ESP
~ adalah sumber protin yang diperlukan untuk menghasilkan sel-sel baru bagi kulit. ESP memang satu cadangan terbaik untuk merawat kulit kerana sel kulit akan mati dalam masa 21 hari. Jika sel kulit itu tidak diganti maka perkara itulah yang menyebabkan kulit menjadi kusam dan tidak bermaya. Lama kelamaan kulit akan menjadi bertompok2 dan tidak sekata.

Pm@wassap: amal : 019 604 1979
Harga istimewa menanti anda & free gift jika mengorder ngan sy!! so jgn lepaskan peluang keemasan ini yerr


Posted via Blogaway

Collagen Shaklee


Nak tahu rahsia untuk kekal lebih sihat dan kulit lebih menawan ? Produk apa tu ? Haaa... Collagen Powder Shaklee (CPS) laa.. Hot product!

Ok jom saya ceritakan sikit tentang CPS ni.. CPS adalah suplemen kolagen yang unggul mengandungi 4000mg Kolagen RSS (Red Snapper Scale/Sisik Ikan Merah) proprietari, sejenis kolagen tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee adalah sangat rendah dalam berat molekular, sekitar 1000 Dalton, amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.  Tujuh ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia Japonica, Kolagen Ikan, Ekstrak Kekerang, Lactobacillus Acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luar.

7 Kesan dan Faedah Mengambil Collagen Powder Shaklee
1. Anti Penuaan - Mengecilkan liang-liang pori, kedutan dan garris-garis halus yang kelihatan.

2. Menghidratkan - Melembapkan kulit bagi mengurangi rasa kering dan mengelupas pada muka.

3. Mengembalikan Keanjalan Kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan.

4. Melicinkan - Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit.

5. Menyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang tebal dan bersinar.

6. Mencerah - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.

7. Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.

Bukan itu sahaja, Collagen Powder Shaklee juga membantu menguatkan tulang, membantu mengurangkan rasa sakit sendi, membantu mengekalkan otot mata supaya anjal serta membantu meningkatkan fungsi otak.


Posted via Blogaway

15.5.14

Get Clean® Water Pitcher


 
MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.

Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak

KEISTIMEWAAN SHAKLEE
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.

HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.

MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

 
 
 


Posted via Blogaway

4.5.14

Vitamin B

Vitamin B Penting untuk Kesihatan yang baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.

B yang Lengkap dan Seimbang

B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.

•    B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.*

•    Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.  Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.

*Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. 

Komonen Vitamin B dan mengapa ia sangat diperlukan oleh badan;

~menggalakkan pertumbuhan dan merangsang fungsi otak, membantu kesihatan sistem saraf, mencegah kelesuan, meningkatkan stamina, membantu sistem pencernaan dan metabolisma ~Memproses asid amino dan lemak.Juga membantu mengaktifkan vitamin B-6 dan asid folic.
~Membantu mengurngkan kolestrol didalam darah dan pengaliran kolestrol dalam darah;membantu dalam kesihatan kulit yang baik,membantu sistem pencernaan.. Kajian klinikal membuktikan kadar B3 yang rendah dapat menyebabkan depresi dan seterusnya meninggikan kadar utk menjadikan seseorang psyco/sakit mental
~Membantu mengurangkan stress fizikal/mental; membantu mengurangkan penuaan pramatang
~Vitamin utama dalam proses asid amino. Mengawal serotonin didalam otak kerana ketidak seimbangan serotonin akan menyebabkan depressi..
~Bersama2 dengan vitamin B12, vitamin B9 membantu fungsi neurotransmitter as well as aktiviti mengurangkan depresi didlm badan
~Mengawal kesihatan sistem saraf dan membantu pembinaan sel darah. Kekurangan B12 akan menyebabkan depressi,tidak tenteramB-complex Shaklee turut mengandungi Folic Acid di mana sangat diperlukan oleh tubuh badan kerana ia berfungsi sebagai;Folik Asid dianggap sebagai makanan otak, ia diperlukan untuk pengeluaran tenaga  dan pembentukan sel darah merah. Ia juga menguatkan imuniti dengan membantu dalam pembentukan yang sesuai dan fungsi sel darah putih. Oleh kerana ia berfungsi sebagai  koenzim dalam sintesis DNA dan RNA , ia adalah penting untuk pecahan dan penyalinan sel yang sihat. Folik asid terlibat dalam metabolisma protin, dan telah digunakan dalam pencegahan dan rawatan  folik asid anemia. Zat ini juga boleh membantu dalam depresi dan "anxiety"Folic acid sangat penting dalam kehamilan. Ia membantu mengatur pembentukan sel saraf  "embryonic" dan " fetal" , yang mana amat penting untuk tumbesaran yang normal. 

Folic asid sangat berkesan apabila digabungkan dengan vitamin B12 dan vitamin C.

Anda boleh membuat pembelian melalui saya dengan SMS/Whatssap : 019 604 1979


Posted via Blogaway

Set Kulit Cantik


Set Ini terdiri daripada Vitamin B-Complex, Vita-E Complex dan Vita-C Plus Shaklee

Bertindak dengan berkesan dalam membantu mereka yang menghadapi masalah;

Kulit Kusam
Kulit Kering
Terdedah kepada cuaca yang terlalu sejuk atau panas
Tidak berseri
Kulit berminyak
Berjerawat
Spot-spot Hitam
Jeragat
Warna Kulit Tidak Sekata
Kulit Kasar
Mudah terkena alahan
Kemerahan pada kulit
Radang Kulit
dan lain-lain masalah kulit

Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

Menjaga kesegaran dan keremajaan kulitMelindungi kulit dari sinar ultra-unguMenjaga kelembapan kulitMenghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainyaMerangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulitMencerahkan kulit

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

Sebagai pelembapMencegah pigmentasiMelambatkan tanda penuaanMengubati jerawat

Penggunaan berterusan Vitamin E, B Complex dan Vitamin C menghasilkan:

Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halusMencegah penuaanMenjadikan kulit lebih kenyalMencerahkan kulitMenjaga kulit dari sinaran UVMengurangkan parut jerawatMenjadikan wajah bersinar dan bermayaMenjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahanMenjadikan wajah lebih berseri


Posted via Blogaway

3.5.14

Carotomax dan kebaikannya

Apakah Carotomax dan kebaikannya??
Sebenarnya Carotomax ni bukan hanya untuk membantu masalah tentang mata (i.e.rabun) tetapi adalah untuk awet muda, untuk kesihatan jantung, untuk kulit, antioksidan dan mencegah Alzheimer..

Tahukah anda Shaklee mempunyai vitamin A terbaik untuk kesihatan tubuh badan kita? Ia dipanggil Shaklee CarotoMax. Vitamin A merupakan salah satu vitamin larut lemak dan juga antioksidan yang baik untuk mengawal radikal2 bebas.

CAROTOMAX adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene, and zeaxanthin yang menghasilkan carotenoid yang lengkap.

Apakah carotenoids? Carotenoid adalah pigmen yang membentuk warna sayur-sayuran. Ia memberi warna oren kepada carrot, tomato dan sebagainya.

Apakah fungsi dan kebaikan carotenoid?
1. Melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas
2. Sumber Vitamin A terbaik
3. Meningkatka sistem imunisasi
4. Membetulkan fungsi organ tubuh

Sumber yang mengandungi carotenoid adalah lobak, kentang, bayam, tomato dan lain-lain sayuran. Cara yang terbaik untuk mengekalkan kandungan carotenoid ialah dengan mengambil sayuran ini TANPA DIMASAK.

MANFAAT UTAMA:
1) Lebih selamat daripada Vitamin A - Penemuan tewal vitamin adalah pd tahun 1912 iaitu vitamin A.Didapati juga pengambilan berlebihan Vitamin A akan menyebabkan toksisiti.Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pd tahun 1932 satu prekursor Vitamin A dan beta karotena didapati selamat pengambilannya.

2) Mempertingkatkan penglihatan- Ia menghasilkan "ungu visual" yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap.Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam),rabun dekat,presbyopic,astigmatism,xerophtalmia (mata kering),kelesuan mata,glaucoma,katarak,floaters,eye bag dan gegelung hitam mata.

3) Meredakan penyakit kulit- Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psorisis ,senile palgue ,kulit kering,kulit gugur ,jerawat dan akne.Penggunaan luaran untuk merawat pustule,scabies,akne dan ulser kulit.

4) Melindungi Epithelial - Ia memelihara lapisan luar korna,rongga oral,usus,perut,paru-paru,bronkus,pundi kencing,ovari semsa disintegrasi tisu,merawat ulser saluran usus.

5) Melawan Kanser dan Oksidasi - Pengambilan kerap beta karotena mengukuhkan sisitem imun,melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bhahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser.Ini mengurangkan risiko kanser,terutama sekali  kanser paru-paru dan payudara. Ia megurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mat yang teroksida.

6) Menghalang Infeksi - Merangsang enzim membunuh kuman,menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit respiratori paru-paru,batu,hepatitis,ashtma,flu dan selsema

Tanda-tanda kekurangan:
- Masalah jerawat
- Hilang lembapan pada kulit, mulut dan rambut
- Tumbesaran terencat
- Masalah tidur dan insomnia
- Kulit yang menebal pada telapak tangan dan kaki
- Masalah rabun malam.


Posted via Blogaway

18.3.14

Gaut


Meh nak cita, smalam kan.. saya dapat message whatsapp tanya pasal OmegaGuard. Oh, rupanya nak beli Omega untuk rawat gout. Katanye, "gout datang balik lepas makan sotong". Nak tau tak kenapa gout terjadi? Macamana nak atasi. Jom kita korek sikit citer pasal gout ni.

Gout dan Punca
Gout adalah sejenis sakit sendi. Ia disebabkan asid urik terlalu tinggi di dalam badan. Asid urik akan berkumpul di bahagian sendi dan menyebabkan inflamasi dan bengkak pada sendi-sendi. Bahagian sendi yang sakit akan menjadi kemerah-merahan apabila bengkak berlaku. Ini membawa kesakitan kepada pesakit. Selalunya, gout terjadi di bahagian sendi lutut, bahu, kaki, tangan, jari dan sendi-sendi lain. Makanan yang berprotein tinggi adalah punca gout. Contohnya seperti makanan laut, kekacang, daging merah dan daging organik tinggi purine.

Ha.. dah tau apa itu gout? Ayah, mak, abang saya semua dah ada gout.  Diorang cite, sakit susah nak gambarkan. Memang takleh nak wat keje apa. Kalo dah datang denyut die tu, tuhan je tau. Apa yang diorang buat, ambil ubat tahan sakit je lah untuk redakan kesakitan. Sebenarnya, ubat tahan sakit ni tak elok untuk buah pinggang jika diambil terlalu kerap. Habis tu, macam mana nak elakkan gout ek?

Rawatan Dan Cara Mengatasi Gout

    Ubatan daripada preskripsi doktor. Selalunya, ubat tahan sakit.
    Elakkan makanan laut
    Elakkan makanan daripada sumber kekacang
    Mengamalkan diet yang rendah purine seperti organ dalaman, bilis, kekacang, bunga kubis, cendawan dan yis.
    Minum air yang cukup untuk membantu proses penyingkiran asid urik.
    Ceri dan strawberi boleh membantu mengurangkan asid urik di dalam badan
    Mengawal berat badan - Pengeluaran asid urik darpada badan akan terjejas akibat kegemukan
    Pengambilan supplement juga membantu mengawal dan mengelakan gout berlaku.

Set Sakit Sendi Shaklee

    OmegaGuard - Ia berfungsi untuk membantu mengurangkan radang sendi kerana mengandungi omega-3 dan omega-6 di dalam minyak ikan ini.

    AJHT - Ia merupakan anti radang semulajadi. Ia bertindak sebagai pelincir dan juga sebagai kusyen antara sendi-sendi.

    Ostemextrix - Magnesium di dalam ostematrix membantu mengurangkan tekana darah dan membolehkan darah mengalir dengan lancar. Kelancaran aliran darah dalam badan dapat mengelakkan asid urik menjadi kristal dan berkumpul di sendi.


Posted via Blogaway